>>>> Sweden Truckstops Lastbilsforum <<<<


Aktuellt datum och tid: fre apr 19, 2019 0:21

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]
Ny tråd Denna tråd är låst, du kan inte redigera inlägg eller besvara den.  [ 1 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: FORUMREGLER
InläggPostat: sön apr 06, 2008 8:22 
Offline
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: tor jun 28, 2007 21:43
Inlägg: 582
Ort: Enhörna / Södertälje
Som grundregel försöker vi på Truckstop så långt det är möjligt följa s.k. ”netikett” i de fall våra regler inte kan tillämpas direkt.
För att forumet ska fungera måste du som användare följa de lagar samt den etik som gäller när man som privatperson använder Internet.

Detta dokument är utformat för att klargöra olika skyldigheter användarna har här på Truckstop.nu:s forum. Läs igenom det och bli bekant med det.
Dessa regler kan komma att uppdateras när som helst om någon finner en punkt som bör finnas med, reglerna är retroaktiva.
Det är varje användares skyldighet att känna till dessa regler och det är därför en god idé att läsa igenom dem med jämna mellanrum.

Ha särskilt det här i åtanke:

Var trevlig, respektera andras åsikter.
:arrow: Det är förbjudet att skapa eller sprida uttalanden som är stötande eller ärekränkande.
:arrow: Använd sunt förnuft. Om du är osäker om det är lämpligt att skriva något eller inte, skriv det inte! Gör bara sådant mot andra som du skulle vilja att andra gjorde mot dig.
:arrow: Personliga ärenden, ”chatt” och liknande får inte förekomma i forumet,använd funktionen PM istället.
:arrow: Det är inte tillåtet att sprida eller länka till media av pornografisk natur.
:arrow: Det är inte tillåtet att ha mer än en (1) användare. Är ni fler i på samma IP eller hushåll så meddelar ni Truckstopsföreståndaren via PM eller e-post info@truckstop.nu så att han känner till vilka som eventuellt kan posta ifrån samma IP.
:arrow: Du får inte sprida länkar med anknytning till piratkopierat material.
:arrow: Meningslösa inlägg för att flytta en tråd längre upp på forumets indexsida är inte tillåtna (s.k. bumping).
:arrow: Reklam för kommersiella eller icke kommersiella hemsidor/forum med samma eller liknande innehåll är inte tillåtet och kan komma att tas bort utan förvarning.
:arrow: Ingen fråga är för dum för att ställas och ingen ska behöva vara rädd för att skriva vilken fråga som helst. Respektera folk som ställer i dina ögon en udda fråga.
:arrow: Forumanvändare skall skriva på ett sätt som är respektfullt gentemot andra användare. Personliga attacker mot andra användare tolereras inte överhuvudtaget och kommer att leda till att en varning utfärdas.
:arrow: Forumanvändare får inte agera moderatorer (s.k. "back seat moderating"). Om medlemmar finner någonting som strider mot någon punkt i detta regeldokument så är de välkomna att meddela Truckstopsföreståndaren via PM eller e-post info@truckstop.nu . Medlemmar ska inte själva svara på sådana inlägg. Medlemmar som konsekvent "agerar" moderatorer kan tilldelas en varning.
:arrow: Moderatorerna reserverar sig rättigheten att redigera, ta bort, eller sätta i moderationskö, vilket inlägg som helst, när som helst. Vad som är oanständigt, vulgärt, spam, m.m. som nämnts i tidigare paragrafer är upp till moderatorerna att avgöra, inte till användarna.

Innan du postar:
För att undvika att samma frågor och diskussioner upprepas om och om igen:
:arrow: Läs de klistrade trådar som finns i forumdelarna innan du ställer frågor.
:arrow: Använd sökfunktionen. Din fråga kan mycket väl redan vara ställd och besvarad.

När du postar:
:arrow: Välj ett ämne som tydligt visar vad tråden du skapar handlar om.
:arrow: Trådar och inlägg skall skrivas i därför avsett forum.
:arrow: Inlägg helt utan relevans eller anknytning till forumet tas i regel bort utan förvarning.
:arrow: Flera trådar om samma ämne får inte skapas, varken i samma eller olika forumdelar (s.k. korspostnin

Bilder på forumet :
:arrow: Läs regler här om bilder och bildstorlekar>>>>

Överträdelse:
:arrow: Överträdelse av ovanstående regler kan leda till en varning eller portning (avstängning från forumet). Normalt utdelas en varning innan portning, men detta är helt beroende på regelbrottets karaktär och omfattning.

:arrow: Att argumentera med moderatorer eller administratörer efter att ha tilldelats en varning kommer att leda till att en omedelbar extra varning utfärdas. Skulle detta överskridas två gånger kommer en tillfällig avstängning utdelas.

:arrow: Användare som känner att de har blivit orättvist varnade är välkommna att kontakta Truckstopsföreståndaren via PM eller e-post info@truckstop.nu och så utförligt som möjligt förklara varför.

:arrow: Alla försök till att kringgå en tillfällig avstängning kommer att leda till att avstängningen görs till permanent. Försök till att kringgå inkluderar att registrera en nytt konto under annat användarnamn, att byta IP-adress för att undgå en IP-blockering och att registrera ett nytt e-postkonto för att undgå en e-postadressblockering samt att kringgå genom att posta som en anonym användare.

:arrow: Ett undantag till reglerna ovan är när användare kontaktar moderatorer eller administratörer personligen (via någon metod) med kränkade, oanständigt eller vulgärt material. Sådana användare kan komma att permanent stängas av omedelbart.
Permanenta avstängningar är en sista utväg och mycket eftertanke görs innan de genomförs.

:arrow: Om förseelsen är grov gör vi en abuse-anmälan till användarens internetleverantör och/eller vidtar rättsliga åtgärder.

:arrow: Vi reserverar oss rättigheten att avslöja användarens identitet (och/eller all övrig information vi har om användaren) om vi anser det vara befogat på grund av användarens aktivitet på Truckstop.


Reglerna är tagna, med tillstånd, från http://www.sweclockers.com. Dock ändrade och redigerade.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jag vill driva ett lastbilsrelaterat forum där alla, gammal som ung, erfaren som ny i yrket, kvinna som man ska kunna känna att de kan ställa frågor och få hjälp med dessa.

Jag vill ha ett forum där alla ska kunna delta i lastbilsrelaterade diskussioner, alla ska ha rätt att uttrycka sin åsikt utan att för den sakens skull bli nedtryckt av någon som anser sig ha en "mer rätt" åsikt.

Jag anser att man som vuxen ska kunna diskutera och när man känner att man inte är överrens nöja sig med det. Alla har inte samma åsikt och det måste också respekteras.

Ledordet är respekt.

Tänker vi alla lite mer på det känner jag mig övertygad om att vi kommer att göra något bra tillsammans.

Truckstopsföreståndaren Kjell "Tullis" Tulldahl med personal


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Denna tråd är låst, du kan inte redigera inlägg eller besvara den.  [ 1 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Hoppa till:  
cron
POWERED_BY
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010